Turnarea manuala a sapei de egalizare | Firma Constructii Civile si Comerciale Bucuresti si Judetul Ilfov

Turnarea manuala a sapei de egalizare



Sapa este un amestec utilizat pentru a nivela pardoseala, pentru a astupa eventualele gauri sau crapaturi aparute. Este un material realizat din ciment cu nisip si apa. In pricipiu este un material destul de uscat, se intinde cu usurinta si are stabilitate si manevrabilitate, permitandu-ti sa realizezi diferite forme in el, de exemplu la baie sa faci o usoara inclinatie din toate partile catre scurgere.

Se utilizeaza atat in interior(suport pentru parchet, gresie, moccheta), cat si la exterior(terase, sere, foaiere) sau pivnite si beciuri.

Sunt mai multe tipuri sapa in functie de intrebuintarea locului respectiv, astfel pentru cele mai groase de 5 cm, unde este trafic intens, se utilizeaza si plasa de sarma pentru armare. Conditiile de turnare sunt cele general valabile: nu se toarna la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius si nu in soare puternic,  exceptie doar daca locul este acoperit.

Sapa are un rol foarte important pentru ca ea este baza pentru finisaje, asa ca aveti mare grija ce tip alegeti, pentru ca nu exista una general utilizabila, mai bine utilizati sape speciale potrivite situatiei  dvs. Recomand cu incredere sapele speciale, care vin la saci si trebuie doar amestecate cu apa, pentru ca sunt gandite special pentru diferite locuri, de exemplu nu poti folosi aceasi sapa la baie, ca cea pentru depozite, fiecare loc are particularitatile de umiditate, trafic si caldura si e posibil ca sapa sa nu reziste, sa crape si sa apara infiltratii.

De asemenea la fel de importanti sunt si mesterii care realizeaza, in fond treaba. Sa stiti ca trebuie o adevarata indemanarea sa realizezi o sapa perfect neteda si plana asa cum este normal si necesar. Ganditi-va numai ce inseamna o sapa turnata prost in sufrageria unde o sa puneti parchet, la fiecare pas o sa se auda scartaieli, de la diferentele de nivel.

Mesterii cunosc diferite tehnici esentiale, au instrumente ajutatoare si stiu cum trebuie intretinuta sapa pana la finalizarea lucrarii, cum trebuie udata pentru o mai buna priza cu placa de ciment si multe altele...


Ne puteti contacta: office@coartco.ro sau la tel: 0763.668.011/ 0722.421.327